AMSTERDAM WESTCAFE'SHOTSPOTS

HOTSPOTS | DE BAKKERSWINKEL IN AMSTERDAM

De Bakkerswinkel in het Westerpark in Amsterdam heeft ontbijt, lunch, high tea en je kunt er terecht voor een borrel. Dit gezellige cafeetje is het eerste café dat je ziet, wanneer je het park inloopt, vanaf het centrum gezien. Al jaren een hotspot waar je in de zon én in de schaduw kunt zitten bij mooi weer.

Exterieur

De bakkerswinkel zit in een van de prachtige gebouwen in het Westerpark. Het gebouw is van rood baksteen en heeft gele accenten en kleine toogjes in het raam, aan de voorkant staan een paar bankjes en aan de achterkant grote, lange banken mét en zonder leuning, kleine tafeltjes en één grote lange tafel. Er zijn twee grote crèmekleurige parasols, die sommige hoekjes extra gezellig maken. Vroeger was het terras open aan alle kanten, tegenwoordig staan er, om het terras heen, grote plantenbakken, waardoor het terras intiemer is geworden, leuk!

Interieur

Het interieur is ingericht door Piet Hein Eek, er is een grote leestafel en er zijn gekleurde banken. Er passen in deze grote ruimte ongeveer vijftig personen. Ik vind het er gezellig uit zien.

Sfeer

De sfeer is relaxed, iedereen doet zijn eigen ding en de afstand tussen de tafels is groot genoeg, waardoor je in je eigen sfeer kunt zitten. De meeste tafels hebben overzicht over het hele terras, waardoor je zowel ‘in het moment’ aan je eigen tafel kunt zijn, als dat je even een vluchtig contact kunt maken met ‘de overkant’.

Wat ik bestelde

Ik bestelde twee Latte Macchiato, een verse, kleine jus d’orange en het fabrieksontbijt: eieren met spek op zuurdesembrood met apart wat roomboter en kaas.

De service

De service was heel goed, de serveerster was super vriendelijk en attent, heeft een ‘on-hands’ mentaliteit en is snel in het opnemen van de bestellingen. Wanneer ik ook maar trek krijg in iets, staat ze al naast mijn tafeltje of haar collega, ook die is super snel. De tafeltjes zijn stuk voor stuk netjes en worden direct nadat iemand weg gaat schoongemaakt voor de volgende klant. Ook dit is top.

Wat ik er van vond

Ik zit er, in de schaduw in juni op het terras. Heerlijk. Mijn werk laat het toe om de hele dag buiten te zitten en daar word ik erg blij van. Ik begin aan een tafeltje in de zon, maar besluit, binnen vijf minuten, een ander tafeltje te kiezen, waar ik ook daadwerkelijk mijn laptop kan zien: in de schaduw dus, ongeveer eenderde van de tafeltjes heeft schaduw.

Het publiek

Het publiek dat ik, op maandagochtend, zie is divers: een aantal hipsters, wat moeders met kind, een aantal culturele types, die er komen voor een meeting, buurtbewoners, die na de wandeling met de hond afsluiten met een kop koffie en hier en daar een verdwaalde toerist. Van alles wat dus, super chill.

Gegevens

Website: De bakkerswinkel

Regulateurshuis 1, Polonceaukade 1
1014 DA Amsterdam
Tel.: 020- 6880632

Openingstijden:

maandag – donderdag: 08.30-17.00 uur
vrijdag: 08.30-18.00 uur
zaterdag & zondag: 10.00-18.00 uur

Leuk om te weten:

-Er is ook een meeneemwinkel, waar je heerlijke zoete en hartige taarten kunt kopen en stoere boterhammen.

-Ze hebben momenteel acht winkels in het hele land.

 

MONIQUE

MONIQUE

OWNER | FOUNDER | PRESENTATRICE | ACTRICE | MODEL | VOICEOVER | INFLUENCER | EDTOR IN CHIEF
Hi, ik ben Monique, editor in chief en oprichter van de website, ik werk 17 jaar als presentatrice, actrice, model en voiceover, heb jarenlang een boekingskantoor gerund en een webshop en ben moeder van een zoon. Ik maak content over beauty, fashion en lifestyle en neem je mee in mijn persoonlijke reis die mijn leven heet. Enjoy! Liefs, Mo

1 Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: