EVENTSFOOD & DRINKSLIFESTYLE

TASTE OF AMSTERDAM REVIEW

Happy met mijn hamburger

Louke is een van onze nieuwe aanwinsten bij Monique Magazine, ze is outgoing, enjoys life en heeft de mening van de meedansende outsider, wanneer ze evenementen bezoekt. Leuk! En meer dan welkom om evenement reportages te maken dus. Lees hier wat ze van de Taste of Amsterdam vond.

Pinkstermaandag, dus eigenlijk een extra zondag en wat doe je dan met je tijd? Ik ging naar de Taste of Amsterdam! Een wereldwijd concept, waar restaurants zich van hun beste kant laten zien en hun specialiteiten voor bezoekers en collega’s serveren. Mijn zus en vriendinnen zagen er een gezellig uitje in. Ik hield mijn hart vast voor de drukte en de prijzen. Maar ik vind het zó leuk om met deze mensen te zijn dat ik een nieuwe ervaring niet uit de weg wilde gaan.

Happy met mijn hamburger

Locatie

Niet heel uitbundig aangekondigd op het terrein van het Amstelpark die Taste, maar ik vond toch de ingang direct, dus dat kunnen we op mijn vastberadenheid om binnen te komen gooien. Ik klim gewoon over de rails en door de heg en voila! Grapje. Het was makkelijk te vinden.

Wat ik ervan verwachtte

In mijn hoofd bespeur ik, dat ik mijn verwachtingen direct moet aanpassen. Ik verwachtte drukte, en veel marktkramen. Dat is niet echt een omgeving waarin ik me graag begeef, zonder noodzaak. Ik veeg het beeld in mijn hoofd leeg en laat mijn ogen de inrichting aanpassen. Mooi afgewerkte terrassen met bijpassende stoelen, te gėkke foodtrucks en kekke kraampjes, waar je snel aan de beurt bent en de stemming vrolijk is. Je mag proeven en je kunt bestellen. Of gewoon nog even verder kijken. Ongedwongen en kalm glij ik zo in een soort trendy vakantiegevoel.

De intentie

Op de site las ik, dat de deelnemende restaurants kleine gerechten voor 5 à 6 munten klaarmaken en dat vier van die gerechten dan een heel diner vormen. De munteenheid hebben ze florijn genoemd, dat doet me denken aan guldens. Of eigenlijk een daalder want hij kost €1,25. Maar echt, van die dikke hamburger hoef ik er maar één te eten en dan ben ik klaar. IJsje erna was écht lekker en je leeft maar één keer. De munten moeten tenslotte wel op voor je weggaat. Dan hou je er een schattig buideltje aan over, waarin je ze gekocht hebt. Zeker, je voelt dat er reuze veel aandacht aan presentatie is besteed, heerlijk.

Welke mensen liepen er rond?

Laat ik het BBQ-chic noemen. Want ik loop rond tussen hipsters, hier en daar een BN-er en snelle horeca figuren. Héél blij dat ik een snazzy haarkleur heb, want anders zou ik me niet op mijn plek voelen. De muziek is eclectisch, ik zie hier en daar een female DJ en dat vind ik top. Er kan gewoon gepraat worden, maar ook als je wilt dansen (en dat wil ik snel) dan is daar niets op tegen. De insteek is, om je te informeren over al het nieuws onder de zon op restaurantgebied, maar niet zo uit de hand gelopen als de huishoudbeurs: bij Taste of Amsterdam krijgt een geïnteresseerd persoon uitgebreid de kans om alle trends in food-land te bekijken én te beleven. Niets is opgedrongen en niemand wordt onder de voet gelopen, door sample jagende huisvrouwen. Doorlopend kun je gratis aan kookworkshops meedoen óf kijken hoe bekende chefs hun engeltjes dresseren, zodat ze over je tong… 😉

Conclusie

Een classy evenement, waar veel genetwerkt is tussen foodies en nieuwe klanten. Lekker uit glas drinken -glas is fijner voor de drink beleving-. De oplossing voor de berg afwas is een stel breedgeschouderde jongens, met een soort teil, om de glazen af te voeren. Prettig aan de ogen alweer. Overigens valt het me achteraf pas op dat het er schoon was. Geen bergen papiertjes en uitpuilende vuilnisbakken. Ik vond het écht de moeite waard en ben blij dat ik geweest ben naar dit hipperdepippe evenement.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: